preskoči na sadržaj

Osnovna škola Nikole Tesle Zagreb

Login
Tražilica
LOGO ŠKOLE

ŠKOLSKI PROJEKTI

   

HIMNA ŠKOLE

Video spot HIMNA ŠKOLE

 

Priloženi dokumenti:
HIMNA OS NIKOLE TESLE.wav

Raspored zvona

1.  sat:  8.00 - 8.45

2.  sat:  8.50 - 9.35

3.  sat:  9.45 - 10.30

4.  sat:  10.45 - 11.30

5.  sat:  11.35 - 12.20

6.  sat:  12.25 - 13.10

7.  sat:  13.15 - 14.00

8.sat    14.05 -14.50


E-DNEVNIK ZA UČENIKE

I RODITELJE

vijesti
DANI HRVATSKOGA JEZIKA I 50. OBLJETNICA „DEKLARACIJE O NAZIVU I POLOŽAJU HRVATSKOGA KNJIŽEVNOG JEZIKA“
Administrator / datum: 14. 4. 2017. 13:35

Dane hrvatskoga jezika i 50. obljetnicu donošenja „Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika“ 6.a i 6.b razred obilježili su vrlo svečano. Sa svojim razrednicama i profesoricom hrvatskog jezika Mirjanom Miljković 14. ožujka 2017. prvo su posjetili Društvo hrvatskih književnika, gdje ih je dočekao književnik Hrvoje Kovačević i upoznao s poviješću Društva, a zatim su sudjelovali u književnom susretu s omiljenom književnicom i profesoricom hrvatskoga jezika Jasminkom Tihi-Stepanić, autoricom niza uspješnica, poput „Imaš fejs?“, „Bacit ću ti kompjutor kroz prozor“, „Moja neprijateljica Ana“ i „Baš kao Harry Potter“. S obzirom na to da su učenici pročitali ove knjige za lektiru, razgovor je bio zanimljiv i dinamičan.

Poslije su posjetili Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti i vidjeli originalnu Baščansku ploču. U Akademijinoj čitaonici pogledali su izložbu o Faustu Vrančiću, izumitelju i jezikoslovcu, autoru prvoga hrvatskog  tiskanog rječnika, objavljenog 1595. godine. Sudjelovanjem u  interaktivnoj kompjutorskoj igri o znamenitom izumitelju i rječničaru učenici su upotpunili svoje znanje.


[OPŠIRNIJE]S RIJEČIMA PRIJATELJUJEM - Noć knjige
Administrator / datum: 12. 5. 2016. 13:41

U programu Noći knjige 22. 4. 2016. sudjelovala je i naša škola matinejom od 11 do 13 sati, pod nazivom S riječima prijateljujem. Učenici petih i šestih razreda donijeli su svoje najdraže knjige, ukratko ih predstavili i pročitali odabrani ulomak. Posebno se istaknula Luthien, učenica 5.a, koja je napravila i izvrsnu prezentaciju svojih omiljenih knjiga Kronika Spiderwick te Matija iz 6.c, predstavivši svoja tri najdraža naslova (Gospodar prstenova, Harry Potter i Gregov dnevnik). Knjige su predstavili i Katja i Mihovil.

Programu su se pridružili učenici makedonskoga jezika i njihova učiteljica Despina Belčovska Velinska. Tako je učiteljica makedonskog jezika predstavila najnoviju monografiju pjevača Toše Proeskog, a učenik Petar pročitao je na makedonskom jeziku ulomak iz bajke Crvenkapica.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Reana, Tvrtko, Dominik i Matija, polaznici glazbene škole.

Cijeli je događaj prošao u vrlo ugodnom i poticajnom ozračju smiley, a organizirala ga je učiteljica hrvatskoga jezika Mirjana Miljković uz pomoć knjižničara Luke Wintersteigera i učenica Nike, Nere i Helene iz 5.a razreda.

 


[OPŠIRNIJE]PREDAVANJE G. IVANA ZVONIMIRA ČIČKA O HRVATSKOME JEZIKU
Administrator / datum: 7. 4. 2015. 13:59

Mjesec hrvatskoga jezika traje od 21. veljače do 17. ožujka i obilježava se od 2014. godine na poticaj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Spaja Međunarodni dan materinskoga jezika (21. veljače), koji je proglasio UNESCO 1999. godine, i Dane hrvatskoga jezika, koje je proglasio Hrvatski sabor 1997. godine i koji završavaju 17. ožujka, na dan objave Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika iz 1967. godine.

Naša škola dostojno je obilježila Mjesec hrvatskoga jezika jer se intervju Antee, učenice 8.a razreda naše škole, s g. Ivanom Zvonimirom Čičkom (pod nazivom Teško narodu koji ima „poslušnu“ mladež) plasirao na Županijski susret Lidrano, a Ana, učenica 8.b razreda, na Županijskom natjecanju u poznavanju hrvatskoga jezika dijeli 3. mjesto i pozvana je na Državno natjecanje.                                                           

12. ožujka 2015. ugostili smo u našoj školi gospodina Ivana Zvonimira Čička, uglednog političara, novinara i borca za ljudska prava, predsjednika Hrvatskoga helsinškog odbora, kako bi učenicima osmih razreda održao predavanje o hrvatskome jeziku i borbi za njegovu opstojnost.

Više o događaju pročitajte pod opširnije.      

             


[OPŠIRNIJE]4.B U POSJETI BIVŠEM UČENIKU NAŠE ŠKOLE
Administrator / datum: 24. 3. 2015. 12:56

Učenici 4.b razreda posjetili su  Kazalište Mala scena i uživali u predstavi Bum Tomica. Osim što su se dobro nasmijali slikali su se s jednim od glavnih glumaca Draženom Čučekom, bivšim razrednim kolegom njihove učiteljice i bivšim učenikom naše škole.


[OPŠIRNIJE]PREDSTAVLJANJE PJESNIČKE ZBIRKE "BUDNICA ZA LETAČE"
Administrator / datum: 26. 2. 2015. 13:49

U četvrtak 12. veljače 2015. u Gradskoj knjižnici Prečko s kojom naša škola kontinuirano surađuje, održano je predstavljanja pjesničke zbirke Budnica za letače, čija je autorica naša profesorica hrvatskog jezika i književnica Mirjana Miljković. O knjizi su govorile urednica nakladničke kuće Biakova  Zorka Jekić i književna kritičarka, prevoditeljica i pjesnikinja Darija Žilić. O likovnoj opremi zbirke i o svojoj izložbi slika u izlozima knjižnice (pod nazivom Letim!) govorila je slikarica Tamara Štambuk, također profesorica naše škole.

Pjesme iz zbirke čitale su učenice 5.a razreda Marta Helena i Annika Ema, a u glazbenom dijelu programa nastupili su Reana, Dominik i Tvrtko, također učenici 5.a razreda. Susretu su također pribivali njihovi roditelji, bake i djedovi te učenici 8. razreda.

Pjesničko događanje proteklo je u vedroj i ugodnoj atmosferi, a fotografije možete pogledati pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]UČENICI 3.a i b RAZREDA NA SUSRETU S KNJIŽEVNIKOM I.KNIŽEKOM
Administrator / datum: 19. 2. 2015. 11:03

16.2.2015. - Učenici 3.a.i b razreda danas su se u Gradskoj knjižnici Prečko susreli s književnikom Igorom Knižekom, piscem bajki od kojih su najpoznatije "Drvosječa Tvrtko i fazan iz nebeskog vrta", "Dva brata" i "Nevolje nestašne Ančice". Učenici su sa zanimanjem pratili piščevo predavanje i čitali njegova djela.


[OPŠIRNIJE]KNJIŽEVNI SUSRET S BORNOM LULIĆEM, AUTOROM KNJIGE "POVRATAK VITEZOVA"
Administrator / datum: 12. 11. 2014. 13:54

U ponedjeljak 27. listopada učenici osmih razreda sa svojom profesoricom Mirjanom Miljković sudjelovali su na književnom susretu s autorom Bornom Lulićem. Impresivne dojmove učenika i detalje o događaju pročitajte pod opširnije.

          

 


[OPŠIRNIJE]VEČER POEZIJE U NAŠOJ ŠKOLI
Administrator / datum: 12. 11. 2014. 13:45

U četvrtak, 20. ožujka 2014., povodom Svjetskog dana poezije i rođendana hrvatskog pjesnika Ivana Gorana Kovačića, ali i u znak obilježavanja 100-te obljetnice smrti velikog imena hrvatskog pjesništva Antuna Gustava Matoša, u prostoru školske čitaonice upriličena je Večer poezije.

U četrdeset peto minutnom programu uživali su podjednako i aktivni sudionici programa kao i sami gledatelji.

Pjesnikinja Mirjana Gaura ovog se puta u našoj školi predstavila nešto starijoj čitateljskoj publici, učenicima od 5. do 8. razreda. Učenici su interpretirali svoje pjesme, a nekolicina ih se iskazala i u sviranju različitih instrumenata što je svakako obogatilo ovaj kratak ali ugodan program.

Profesorica hrvatskog jezika Mirjana Miljković program je zaokružila svojim pjesmama od kojih će neke biti i objavljene u njenoj prvoj samostalnoj zbirci poezije.

Od srca zahvaljujemo svim dragim roditeljima koji su došli podržati naše mlade pjesničke nade, a svojim prisustvom uvelike doprinijeli važnosti ovog događaja.

 


[OPŠIRNIJE]KNJIŽEVNI SUSRETI
Administrator / datum: 4. 4. 2014. 13:54

Posljednji tjedan u siječnju kao i prvi u veljači obilježen je književnim susretima s književnicom i pjesnikinjom Mirjanom Gaurom. Učenici od 1. do 4. razreda imali su priliku uživati u zanimljivim i poučnim stihovima njima već od ranije poznate autorice, a razigrane i vesele ilustracije u zbirkama Tajne divljine i Carstvo sreće, ni učiteljice ali ni knjižničarku nisu ostavile ravnodušnima.

Topla i ugodna druženja osim zabavnim sadržajem oplemenila su nas i novim saznanjima i spoznajama. Upiti poput: kako,kada, zašto i gdje, nakon ovih susreta bogatih iscrpnim odgovorima popraćenim slikama, napokon su došli na svoje.


[OPŠIRNIJE]DRUŽENJE U SLIKAMA
Administrator / datum: 29. 11. 2013. 08:34

30.10.2013. - Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, u našoj školi smo ugostili poznatu hrvatsku umjetnicu i ilustratoricu brojnih slikovnica Anu Jakić Divković.

Ilustratorica je učenicima produženog boravka zorno prikazala proces nastajanja slikovnica te su se i sami okušali u tom zanimljivom i nadasve kreativnom poslu, oslikavajući na svoj način slikovnicu Blistanova priča, autorice Nade Horvat.

Po završetku ugodnog druženja, ispred školske knjižnice, priredili smo malu izložbu dječjih radova.


[OPŠIRNIJE]SUSRET S KNJIŽEVNIKOM HRVOJEM KOVAČEVIĆEM
Administrator / datum: 18. 3. 2013. 14:12

Dana 09.03.2013. našu je školu posjetio književnik Hrvoje Kovačević. Njegov dolazak te susret s njim posebno je razveselio učenike četvrtih razreda. Književnik Hrvoje Kovačević predstavio je tri knjige: „Tajna ribljeg oka“, „Tajna zlatnog zuba“ i „Tajna crne kutije“. Nakon kratkog predstavljanja svog osebujnog opusa, književnik je u ugodnoj i opuštenoj atmosferi odgovarao na brojna pitanja učenika. Na kraju susreta, okružen brojnim učenicima, književnik je rado podijelio svoj autogram za dugo i lijepo sjećanje.

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju