preskoči na sadržaj

Osnovna škola Nikole Tesle Zagreb

Login
Tražilica
LOGO ŠKOLE

ŠKOLSKI PROJEKTI

   

HIMNA ŠKOLE

Video spot HIMNA ŠKOLE

 

Priloženi dokumenti:
HIMNA OS NIKOLE TESLE.wav

Raspored zvona

1.  sat:  8.00 - 8.45

2.  sat:  8.50 - 9.35

3.  sat:  9.45 - 10.30

4.  sat:  10.45 - 11.30

5.  sat:  11.35 - 12.20

6.  sat:  12.25 - 13.10

7.  sat:  13.15 - 14.00

8.sat    14.05 -14.50


E-DNEVNIK ZA UČENIKE

I RODITELJE

PROJEKTI
Završna konferencija projekta 'Formativno praćenje – praćenje za učenje'
Administrator / datum: 5. 2. 2018. 12:25

 U petak, 2.2.2018. na Učiteljskom fakultetu u Rijeci održana je konferencija "Formativno praćenje - prilika, a ne iluzja". Ovaj veliki događaj predstavljao je završnu konferenciju jednogodišnjeg pilot programa uvođenja formativnog praćenja u 6 osnovnih škola RH, među kojima je i naša škola.  U projektu je bilo uključeno 24 naših učitelja i stručnih suradnika, a dio njih je na konferenciji predstavilo iskustva, rezultate i primjere implementacije strategija formativnog praćenja u vlastitoj praksi. 

 Događaj je okupio oko 140 učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja osnovnih škola, sveučilišnih profesora, predstavnika Agencije za odgoj i obrazovanje, studenata i ostalih zainteresiranih za inovativne teme i kvalitetne prakse u području odgoja i obrazovanja, a više o svemu pročitajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Uključivanje u program 'Formativno praćenje – praćenje za učenje'
Administrator / datum: 25. 4. 2017. 11:56

Učitelji naše škole uključili su se u program uvođenja vrednovanja za učenje 'Formativno praćenje – praćenje za učenje' kojeg organizira Pučko otvoreno učilište Korak po korak. Program će se provoditi  u šest osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, a obuhvaćat će edukaciju učitelja, implementaciju strategija vrednovanja tijekom ove i sljedeće školske godine, formiranje zajednica učenja u školama i mjesečni sastanci Zajednica, razvoj on-line učiteljskih portfolia s primjerima iz prakse te izdavanje priručnika za učitelje s primjerima dobre prakse u primjeni praćenja za učenje u našim školama.

Program je započeo u travnju ove godine trodnevnom edukacijom na kojoj je sudjelovalo pet naših učitelja. Više o formativnom praćenju pročitajte pod opširnije ili na web stranicama Pučkog otvorenog učilišta Korak po korak.


[OPŠIRNIJE]PROJEKTI KOJI SE PLANIRAJU U ŠK.GOD. 2016./2017.
Administrator / datum: 1. 10. 2016. 15:46

Pod opširnije možete pronaći popis projekata koji se planiraju ove školske godine, a isti su detaljnjije razrađeni u ŠKOLSKOM KURIKULUMU.


[OPŠIRNIJE]ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA "ŠKOLSKI VOLONTERI"
Administrator / datum: 14. 10. 2015. 15:34

Nastavnici, učitelji i volonteri iz Zagrebačke županije i Grada Zagreba predstavili su svoje zanimljive školske volonterske projekte sudionicima konferencije „Volontiranje u školi: učenje odgovornosti, kreativnosti i inicijative“. Konferenciju je Forum za slobodu odgoja organizirao u utorak 22. rujna 2015. u Zagrebu kao završnu aktivnost projekta „Školski volonteri – osnaživanje javnih odgojno-obrazovnih ustanova za uključivanje volontera u rad s djecom i promicanje volonterskih inicijativa“. Projekt je podržan od strane Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Više o događaju pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]DJECA ČITAJU DJECI
Administrator / datum: 29. 9. 2015. 08:14

Nastavljamo s  projektom  „Teslini školski volonteri“  koji u školi provodimo od prošle godine.

 „Djeca čitaju djeci“  naziv je akcije u kojoj će učenici nižih razreda naše škole koji su uključeni u projekt jedanput mjesečno odlaziti u Gradsku knjižnicu Prečko i čitati djeci predškolske  dobi Dječjeg vrtića Prečko kratke priče i bajke.

Na ovaj način djecu od najranije dobi pokušavamo potaknuti na razvijanje ljubavi prema pisanoj riječi, posuđivanja knjiga u knjižnici i dobrim primjerom iz prakse potaknuti na uključivanje u volonterske akcije.

Prvi susret  je zakazan za 30.9.2015. u 11.45 sati, a aktivnost vode volonterka Natalia i učiteljica Željana Đevenica.


[OPŠIRNIJE]USPJEŠAN ZAVRŠETAK HUMANITARNE AKCIJE ŠKOLSKIH VOLONTERA
Administrator / datum: 15. 6. 2015. 11:16

U sklopu ovogodišnje proslave Dana škole održana je humanitarna akcija za Udrugu invalida Sv. Bartolomej iz Knina koju je osmislio i organizirao tim Školskih volontera u suradnji s Vijećem učenika. 

Učenici viših razreda su na satovima razrednika izradili oko 800 replika brkova Nikole Tesle i pripremili druženje u školskoj blagovaoni pod nazivom „S Teslom na kavu“, dok su učenici produženog boravka zasadili sadnice cvijeća… zahvaljujući njihovom trudu te dobroj volji roditelja i učenika prikupili smo 3.125,00 kuna kojima smo osigurali didaktička pomagala za Udrugu (fotografije pod opširnije), a koje će im biti dostavljene do 19.6.2015.

Veliko hvala svima, a posebna zahvala prijateljima iz Knina koji su nas posjetili i uveličali naš Dan škole.


[OPŠIRNIJE]FILMSKE RADIONICE
Administrator / datum: 20. 4. 2015. 15:34

Travanj 2015. - U sklopu projekta Medijska kultura u predgrađu, a u suradnji s Udrugom Blank, petnaestak učenika i šest učitelja naše škole započelo je edukaciju o filmskoj umjetnosti. Edukacija se odvija kroz pet radionica koju zajedno polaze učenici i učitelji, a na kojima savladavaju osnove režije, scenografije, tonske obrade, kostimografije i, općenito, teorije vezane za produkciju filma. Na radionicama se savladava i praktični dio stvaranja filma te će tako rezultat biti prvi kratkometražni igrani film naše škole, čije autorstvo potpisuju sami učenici. Ukoliko cijeli projekt uspješno prođe, sljedeće školske godine bit ćemo bogatiji za još jednu izvannastavnu aktivnost -filmsku grupu.

Svibanj 2015. - na sljedećem linku možete pogledati završni filmski uradak - kratkometražni film Savjest : https://vimeo.com/user12359157


[OPŠIRNIJE]ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA RAZVOJ KURIKULUMSKE KULTURE
Administrator / datum: 19. 2. 2015. 13:01

Konferencija održana 11. veljače 2015. godine u opatijskom Grand hotelu Adriatic okupila je preko 130 sudionika projekta „Razvoj kurikulumske kulture: Osnaživanje škola za razvoj i implementaciju školskog kurikuluma“. Na konferenciji su sudjelovali treneri i predstavnici škola, MZOŠ-a, AZOO-a te drugih institucija koje su sudjelovale u projektu, a kao predstavnici naše škole sudjelovale su pedagoginja i učiteljica Andreja. Program konferencije uključivao je predstavljanje dijelova školskih kurikuluma razvijenih u okviru projekta te panel diskusiju na temu “Školsko ozračje i razvoj školskog kurikuluma” . Ovom konferencijom službeno je završio projekt na kojem smo aktivno radili od ožujka 2014.godine.


[OPŠIRNIJE]eTwinning PROJEKTI
Administrator / datum: 4. 2. 2015. 11:15

Preko eTwinning internet platforme povezujemo se i surađujemo s preko 100 europskih škola.

Za učenike nižih razreda projekti se provode kroz redovnu nastavu, dok učenici viših razreda ove projekte provode u sklopu izvannastavnih aktivnosti.

Koliko su raznolike škole i zemlje s kojima surađujemo, toliko su šarolike i teme... detalje o eTwinnig aktivnostima pogledajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]PROJEKT ŠKOLSKI VOLONTERI - RADIONICE ZA RODITELJE
Administrator / datum: 4. 2. 2015. 10:50

Unutar projekta Školski volonteri - Obitelj i škola- suradnja za sretno djetinjstvo, započele su radionice za roditelje. Kroz mjesec siječanj 2015. godine održane su dvije radionice na temu Kako kvalitetno komunicirati s djetetom na kojima je sudjelovalo tridesetak roditelja čija djeca pohađaju 3. i 4. razred. Roditelji su u evaluaciji radionicu procijenili korisnom i zanimljivom, stoga će se ista radionica održati i za roditelje 1. i 2. razreda. Ovaj dio projekta Školskih volontera pripremaju i provode pedagoginja Tihana Vranković, učiteljica razredne nastave Andreja Kosorčić te volonterke Iva i Rahela. Zahvaljujemo svim roditeljima na aktivnom sudjelovanju i nadamo se daljnjoj uspješnoj suradnji!


[OPŠIRNIJE]VOLONTERSKA AKCIJA TESLINIH ŠKOLSKIH VOLONTERA
Administrator / datum: 5. 12. 2014. 10:15

4.12.2014. - OŠ Nikola Tesla, Udruga za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba (Klub Vjeverica), Knjižnica Prečko te Centar za kulturu Trešnjevka (Klub Melisa) u četvrtak, 4.12.2014. prvi su puta zajedno sudjelovali  na inkluzivnoj međugeneracijskoj adventskoj radionici koja se održala u prostorima Knjižnice Prečko.

                   

Osobe s intelektualnim poteškoćama, učenici  5. i  7. razreda naše škole i osobe​ treće životne​ dobi zajedno su izrađivali kreativne božićne čestitke i ukrase za bor. Ova radionica prva je u nizu novih kreativnih radionica i suradnje na području programa inkluzije i međugeneracijske solidarnosti.

Hvala svima na sudjelovanju te se nadamo se da ste i vi dobili ideju za predstojeće blagdane!

 


[OPŠIRNIJE]UČITELJI I VOLONTERI SPREMNI ZA POČETAK PROJEKTA ŠKOLSKI VOLONTERI
Administrator / datum: 11. 11. 2014. 09:43

Unutar projekta Teslini školski volonteri kojeg ostvarujemo u suradnji s Forumom za slobodu odgoja, tim učitelja volontera odradio je trodnevnu edukaciju (3.-5.11.2014.) na kojoj su se upoznali sa zakonskom regulativom, volonterskim menadžmentom te načinima razrade volonterskih akcija. Nakon teorijskih znanja, učitelji su razradili školski plan volontiranja za našu školu te ga na „sajmu volontera“ predstavili kandidatima… rezultat je izuzetno pozitivan: školi se priključilo pet volonterki koje će pomagati učenicima i učirteljima u njihovom radu... Ana, Iva, Natalija, Rahela i Ana-Marija, dobro nam došle!!!

    

 


[OPŠIRNIJE]ERASMUS+: "AKTIVNE METODE UČENJA"
Administrator / datum: 31. 10. 2014. 09:52
Učiteljice razredne nastave Romana Malešević, Lidija Paleka i Romana Ana Reščić početkom listopada 2014. sudjelovale su na edukaciji AKTIVNE METODE UČENJA koja se održala u Lisabonu u sklopu projekta Erasmus+.
 
Više o edukaciji pročitajte pod opširnije.

[OPŠIRNIJE]RAZVOJ KURIKULUMSKE KULTURE
Administrator / datum: 2. 9. 2014. 11:57

OSNOVNE INFORMACIJE

Nositelj projekta: Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Centar za istraživanje i razvoj obrazovanja
Partner u projektu: Forum za slobodu odgoja
Ukupna vrijednost projekta: 247 724,94 EUR (EU udio u financiranju iznosi 90,43%)
Trajanje projekta: 19. kolovoz 2013. – 18. veljače 2015.

O detaljima projekta pročitajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju