preskoči na sadržaj

Osnovna škola Nikole Tesle Zagreb

Login
LOGO ŠKOLE

ŠKOLSKI PROJEKTI

   

HIMNA ŠKOLE

Video spot HIMNA ŠKOLE

 

Priloženi dokumenti:
HIMNA OS NIKOLE TESLE.wav

Raspored zvona

1.  sat:  8.00 - 8.45

2.  sat:  8.50 - 9.35

3.  sat:  9.45 - 10.30

4.  sat:  10.45 - 11.30

5.  sat:  11.35 - 12.20

6.  sat:  12.25 - 13.10

7.  sat:  13.15 - 14.00

8.sat    14.05 -14.50


E-DNEVNIK ZA UČENIKE

I RODITELJE

HRVATSKI PRAVOPIS

Hrvatski pravopis Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje od 27. lipnja 2013. godine dostupan je na: http://pravopis.hr/

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Program Čitaj! (Čitam da bih pisao – pišem da bih čitao)
Autor: Administrator , 10. 3. 2017.

U prvoj ovogodišnjoj radionici s voditeljima Majom Zrnčić i Miroslavom Mićanovićem pričali su i pisali učenici iz pet zagrebačkih osnovnih škola. Radionica je održana 31. siječnja 2017. u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke. Više o ovim zanimljivim i edukativnim radionicama pročitajte pod opširnije.


U prvoj ovogodišnjoj radionici s voditeljima Majom Zrnčić i Miroslavom Mićanovićem pričali su i pisali učenici iz pet zagrebačkih osnovnih škola. Iz naše škole sudjelovali su Luthien Lorelei i Lea  (6.a) te Mihael i Mateo  (6.b). Radionica je održana 31. siječnja 2017.   u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke.

Voditelji radionice zajedno s učenicima pročitali su dvadesetak stranica romana Marka Haddona Neobičan događaj sa psom u noći. Metodom predviđanja željeli su motivirati učenike da pročitaju cijeli roman. Prema riječima zadovoljnih voditelja učenici su pokazali „da predviđaju događaje bolje od policajca koji je neposredni sudionik, ali ne i čitatelj.“

U drugoj ovogodišnjoj radionici 28. veljače sudjelovalo je 27 učenika iz šest zagrebačkih osnovnih škola. Naša ekipa bila je u istom sastavu kao i u siječnju. Učenici su čitali  priču izraelskog pisca  Etgara Kereta  „Svjetlucave oči“ i aktivno sudjelovali u radionici, a sljedećeg su dana na nastavi hrvatskog jezika pokazali ostalim učenicima što su radili.

U pratnji je bila njihova učiteljica Mirjana Miljković.


3. RADIONICA

U trećoj radionici s voditeljicom Emicom Calogjera Rogić pričali su i pisali učenici iz triju zagrebačkih osnovnih škola, OŠ Nikole Tesle, OŠ Marije Jurić Zagorke i OŠ Sesvetski Kraljevec. Iz naše škole sudjelovali su Luthien Lorelei i Vlora Coco (6.a) te Mihael i Mateo  (6.b). Radionica je održana 24. studenog u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke.

Program Čitaj! osmislili su profesorica Maja Zrnčić iz Ministarstva kulture i književnik Miroslav Mićanović iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Voditeljica Emica Calogjera Rogić donijela je slikovnice koje nemaju tekst, a duge su i do devet metara. Učenici su se podijelili u tri skupine i dobili različite zadatke. Na kraju je svaka skupina pročitala svoje priče. Naši učenici dobili su slikovnicu Davida Wiesnera „Sektor 7“ i zajednički su napisali priču „Tvornica oblaka“.

Iz priloženih fotografija vidi se da je učenicima bilo zanimljivo i zabavno na ovoj kreativnoj radionici. I ovaj put pratila ih je njihova profesorica Mirjana Miljković.


2. RADIONICA

Profesorica Maja Zrnčić iz Ministarstva kulture organizira svaki mjesec radionice poticanja čitanja za zagrebačke osnovnoškolce u Memorijalnom stanu književnice Marije Jurić Zagorke.

U četvrtak 27. listopada 2016.  održana je druga radionica u kojoj su sudjelovali i učenici naše škole, Luthien Lorelei i Lea (6.a), Mateo (6.b), Katja i Patrik (7.a).

 

Tom prilikom dobili su informacije o književnoj nagradi Ksaver Šandor Gjalski koja se svake godine dodjeljuje hrvatskim književnicima u Zaboku. Zajedno s književnicom Evelinom Rudan čitali su pjesmu Ane Brnardić Dušina vlat i pokušali je  na neki način „uglazbiti“. Učenici su bili vrlo zadovoljni takvim pristupom lirskoj pjesmi.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju