preskoči na sadržaj

Osnovna škola Nikole Tesle Zagreb

Login
LOGO ŠKOLE

ŠKOLSKI PROJEKTI

   

HIMNA ŠKOLE

Video spot HIMNA ŠKOLE

 

Priloženi dokumenti:
HIMNA OS NIKOLE TESLE.wav

Raspored zvona

1.  sat:  8.00 - 8.45

2.  sat:  8.50 - 9.35

3.  sat:  9.45 - 10.30

4.  sat:  10.45 - 11.30

5.  sat:  11.35 - 12.20

6.  sat:  12.25 - 13.10

7.  sat:  13.15 - 14.00

8.sat    14.05 -14.50


E-DNEVNIK ZA UČENIKE

I RODITELJE

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
40. OBLJETNICA NAŠE ŠKOLE
Autor: Administrator , 25. 4. 2016.

DOK SU DJECA PJEVALA I PLESALA, RODITELJI PONOVNO ZAVRŠILI U KLUPAMA

I školski fakini i odlikaši, i učiteljice i profesori, i bake i djedovi, i mame i tate okupili su se danas u Osnovnoj školi Nikole Tesle u Zagrebu kako bi u svečanom tonu obilježili 40. obljetnicu škole. Tim povodom organiziran je uistinu bogat program događanja za koji su zaslužni učenici te njihovi nastavnici, a detaljnije informacije možete pronaći pod opširnije ili na http://promise.hr/dok-su-djeca-pjevala-i-plesala-roditelji-ponovno-zavrsili-u-klupama/

 


U sklopu obilježavanja obljetnice škole otkrivena je bista Nikole Tesle, remek-djelo našeg poznatog umjetnika Ivana Meštrovića

Program je započeo već u 17.30 sati, kada su održane čak tri premijere školskih filmova, otvorena izložba fotografija “Škola kroz prošlost”, predstavljena novoizrađena maketa škole te jubilarni broj školskog časopisa “Maslačak”.

I dok su mladi ljubitelji znanosti pred zadivljenom publikom izvodili pokuse koje je izvodio i sam Nikola Tesla, dio učenika je u sklopu aktivnosti “S Teslom na kavu” budno pazio da baš nitko od posjetitelja ne ostane žedan. Sav prihod prikupljen od prodaje kave i sokova, kao i časopisa te sadnica koje su također sadili učenici, namijenjen je za novi školski projekt – uređenje učionica bez zidova.

U sklopu obilježavanja 40. obljetnice škole, održana je i završna aktivnost dvogodišnjeg europskog projekta ERASMUS+, kroz koji se 18 učitelja Osnovne škole Nikole Tesle stručno usavršavalo u zemljama EU na temu “Metode aktivnog učenja”. Tom prilikom su nastavnici održali ogledni sat za roditelje i članove lokalne zajednice putem kojeg su pokazali novostečena znanja. Nastavni je sat, naravno, bio posvećen Nikoli Tesli, dok su učenike u ovom slučaju zamijenili njihovi roditelji. Iako ponovno u klupama, roditeljima su se svidjeli novi načini stjecanja znanja putem istraživanja, međusobne suradnje i igre. Na zanimljive su načine saznali brojne manje poznate informacije o našem osebujnom znanstveniku i izumitelju.

Nakon završne aktivnosti dvogodišnjeg europskog projekta ERASMUS+, a u suradnji s Muzejima Ivana Meštrovića – Atelijerom Meštrović u Zagrebu i Muzejsko dokumentacijskim centrom Zagreb u 19 sati svečano je otkrivena bista Nikole Tesle, remek-djelo našeg poznatog umjetnika Ivana Meštrovića. Ovim je činom Osnovna škola Nikole Tesle ujedno postala i galerija u kojoj će ovo iznimno umjetničko djelo biti izloženo punih godinu dana!

Kruna proslave 40. rođendana Osnovne škole Nikole Tesle održana je u školskoj dvorani, a riječ je o glazbeno-scenskoj priredbi koju su zajedno pripremili sadašnji i bivši učenici te nastavnici škole. Ovom je prilikom po prvi puta predstavljena i himna škole, za koju je stihove napisala 10-godišnja učenica Lea Popović, a uglazbila ju je učiteljica Marijana Kovačić.

Tekst: Sanja Kramarić

Izvor: www.promise.hr

Video uradak učenika 8.b razreda i članova Udruga Blank možete pogledati na sljedećem linku: https://vimeo.com/165104457

Dokumentarni filmić o OŠ Nikole Tesle nekad i sada pogledajte na linku: https://vimeo.com/165479923Priloženi dokumenti:
HIMNA_OS_NIKOLE_TESLE.wav (31.67 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju