preskoči na sadržaj

Osnovna škola Nikole Tesle Zagreb

Login
LOGO ŠKOLE

ŠKOLSKI PROJEKTI

   

HIMNA ŠKOLE

Video spot HIMNA ŠKOLE

 

Priloženi dokumenti:
HIMNA OS NIKOLE TESLE.wav

Raspored zvona

1.  sat:  8.00 - 8.45

2.  sat:  8.50 - 9.35

3.  sat:  9.45 - 10.30

4.  sat:  10.45 - 11.30

5.  sat:  11.35 - 12.20

6.  sat:  12.25 - 13.10

7.  sat:  13.15 - 14.00

8.sat    14.05 -14.50


E-DNEVNIK ZA UČENIKE

I RODITELJE

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
POSJET UČENIKA 7.b RAZREDA HRT-u
Autor: Administrator , 16. 5. 2017.

U petak 5. svibnja 2017. učenici 7. b razreda sa svojom razrednicom prof. Suzanom Kovač i prof. hrvatskoga jezika Jasminkom Možgon Jarić bili su u obilasku naše nacionalne televizijske kuće na zagrebačkom Prisavlju. Što su sve naučili o medijskoj kulturi pročitajte pod opširnije.


U tom dvosatnom obilasku u sklopu nastave medijske kulture mogli su čuti zanimljivosti i vidjeti fotografije i stare izloške (npr. prvu kameru) o prošlosti HRT-a. Učenici su razgledali i studija u kojima se snimaju pojedine TV emisije, primjerice najveći studio Anton Marti u kojem se snimaju TV spektakli iz zabavnog programa te studio Zvonimir Bajsić koji ih je iznenadio svojom veličinom. Razgledali su i studio središnje informativne emisije Dnevnik te virtualni studio u kojem su se iznenadili njegovom jednostavnošću.

Učenici su razgledali i gluhu sobu u kojoj se snimaju radio-drame te ih je iznenadila atmosfera u toj prostoriji. Također su se upoznali i sa zanimanjima koja postoje  na HRT-u te će im ta saznanja vjerojatno pomoći kad sljedeće godine budu birali srednju školu.

Na satu hrvatskog jezika učenici su slušali radio-dramu Duga Dinka Šimunovića i budući da sad znaju način snimanja radio-drame, slušali su sasvim drugim "ušima" nego što bi to činili ranije.

Učenici su se vratili kući umorni i bolnih nogu, ali zadovoljni jer su vidjeli nešto novo.

Sve u svemu, tim razrednim projektom pokazali smo da nastava može biti zanimljivija, drugačija i da se ne mora nužno odvijati u zatvorenom prostoru škole. yes

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju